jause 2009.12.10. 16:43

Játékboltok

A karácsonyi ajándékvásárlás idején a gyermekes családok fő célpontjai a játékboltok. Bécsben bőségesen válogathatunk közülük, ráadásul a Minimax és Cartoon network világát kevésbé szerető szülők is tobzódhatnak az igényes, jóllehet nem olcsó, játékok között, egy teljesen átlagos itteni játékboltban is.  Íme néhány tipp:

Akiknek nemcsak az a a fontos, hogy mit, hanem az is, hogy hol vásárolnak, azoknak szívből ajánlom a Graben-en lévő KOBER játékboltot (azóta a Stephansdom mögötti utcában található a maci még a régi). Az üzlet 1868 óta működik, bébi játékoktól a modellezésig minden kapható. Különösen nagy a választék a vasúti modellekből, társasjátékokból és a saját gyártású ólomfigurákból, de gyönyörű babáik (gyűjtőknek is) is vannak. Az üzlet bejárata, bár kicsit eldugott helyen van, mégis könnyen rátalálhatunk a bejáratnál ácsorgó óriási maci miatt. Maga az üzlet az emeleten van - babakocsival egy kicsit körülményes megközelíteni - és leginkább egy játéklabirintushoz hasonlít, külön részlegekkel a legkisebbeknek, a LEGO és Playmobil rajongóknak, Külön szoba a modelleknek, ólomkatonáknak, babáknak és kellékeiknek no és a társasjátékoknak.

Szintén a belvárosban, a Kärtner Strasse-n található a Steffl üzletház 5. emeletén egy nagyobb játékbolt (azóta megszűnt), valamint az Operánál, az egyik legpuccosabb bevásárlóközpontban, a Ringstrassen Galerien emeletén ( Das Speilzeug), ahol a fajáték rajongók biztosan nem fognak tudni ellenállni a kínálatnak.

Aki a Mariahilferstrasse környékén keresgél, a Gerngross és a Müller emeletén talál játékboltokat, mindkét helyen hatalmas LEGO választékkal. A Westbahnhof épületében lévő bevásárlóközpontban szintén van egy Müller.

És íme a bennfentes tuti tippem igényeseknek: Nem egyértelmű, de érdemes betérni a mariahilferstrassei Müller mellett a Thalia könyvesboltba (méretei miatt inkább palotának nevezném), ahol szintén fatasztikusan jó játékok, ajándékok közül válogathatunk, nem csak könyveket és nem csak gyerekeknek. Ha szezonális ajándékra vágyunk (Karácsony, iskolakezdés, keresztelő, Húsvét, nyaralás) biztosan nem fogunk csalódni, én rendszerint nem tudok kijönni anélkül, hogy ne vegyek valamit. Németül tudók csak saját felelősségre térjenek be, a Barbapapa rajongók pedig semmi esetre se hagyják ki!

Természetesen ezen túlmenően minden bevásárlóközpontban is találhatunk játékboltokat.

Végül egy igaz játékbolti történet a karácsonyi beszerzések hangulatában. Manócskának kerestem a jól átgondolt, tudatos szülők által kitalált karácsonyi ajándékot. Kora délután az egyik fent is említett üzletbe betérve kérdeztem az eladót, hogy van-e nekik a kiszemelt LEGO szett, mivel a polcon nem látom, de nagyjából ez az egyedüli a sorozatból, ami nincsen kitéve. Mondta, hogy lehetséges, hogy elfogyott, mert nagyjából 20 percenként tölti a polcokat, olyan ütemben fogynak a játékok, reggel óta az egész polcot rég letakarították. Következő napra várják az újabb szállítmányt, nézzek be. Inkáb egy másik boltba néztem be, ahol meglett, amire vágytunk. Reméljük Manócska is erre vágyik, de legalábbis örülni fog neki.

A bejegyzés trackback címe:

https://wienermelange.blog.hu/api/trackback/id/tr861588520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása