Még mielőtt szó érné a ház elejét, hogy ajnározom az osztrákokat és "bezzegországot" csinálok belőlük, elindítok egy másik "rovatot" (csak, hogy azért a szerénységem is csillogtassam).

Ha már írok jó dolgokról, ami az ausztriai kínálatból beépült a mindennapjainkba, itt a helyük a meghökkentő, kerülendő, hogy azt ne mondjam visszataszító dolgoknak is. A kategória listavezetője nálam egyértelműen a "májsajt", germán nevén a Leberkäse. Már a neve is, ugye... Hát még az íze. Brrrr. Küllemre egy négyzet alakú sült parizerre emlékeztet, általában állóbüfékben, önkiszolgáló ebédelőhelyeken akadhatunk rá, de a nagyobb élelmiszerboltok húsospultjánál is vehetünk nyersen, otthoni elkészítésre és sütve is szeleteket. És még receptek is vannak hozzá. 

Én egyszer szavaztam bizalmat neki, mondván, hogy ez mégiscsak valami igazi osztrák. A napi étkezésem hátralévő része elintéződött. Zsírtartalma miatt még a hurka-kolbászon szocializálódott magyar gyomroknak is csak körültekintés mellett ajánlanám.

Fotó: www.daskochrezept.de

A bejegyzés trackback címe:

https://wienermelange.blog.hu/api/trackback/id/tr551734976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bécsi_Nikol · http://unserwien.blogspot.com/ 2010.02.09. 14:36:53

Szia!
Hidegen próbáltad már? Sülve mi sem mertük még megpróbálni, de a boltban vettünk már a csemegepultból vastagabb szeletben és hidegen egészen finom.

jause 2010.02.09. 18:57:33

Szia Nikol!
Tartok tőle, hogy a zsírtartalmán ez sem változtat:-))) Nekem az első kísérlet egyben az utolsó is volt.

DominoFX 2012.07.03. 08:34:48

Szerintem nincs ebben olyan sok zsír. Osztrák ill. német kirándulásaink alkalmával sokat eszünk ilyet. Sütőben sütjük meg, és alig folyik ki belőle zsír. Hamar készen van a meleg étel, praktikus a leberkase és szeretjük. Bajunk soha nem volt tőle.
süti beállítások módosítása