Az új lendülettel új rovatot is indítok. Nem megyünk azért át gasztroblogba. Közel sem. Csak gondoltam ha valaki keresi a hüttékből, osztrák éttermekből ismert fogásokat, talán egy ötletet én is tudok adni.

No szóval aki evett már osztrák császármorzsát, az tudja, hogy a magyar grízes verzió - amitől mellesleg mindig is felállt a szőr a hátamon - nem a eredeti K.u.K. recept szerint készül. Hogy az általam használt recept közel van-e őcsászári felsége Ferenc József kedvencéhez, arról fogalmam sincs, de aki evett belőle, annak ízlett. Egyébként pedig az osztrák Gusto 2013/5-ös számában jelent meg.

Mennyiségek főételnek - felnőttenként 2-2, gyerekenként 1-1 db tojás

  • 3 tojás
  • 250g tejföl
  • vanília/vaníliás cukor
  • fél bio citrom héja
  • 100g liszt
  • 80g cukor
  • 100g vaj
  • mazsola

A tojássárgáját a tejföllel, a vaniliás cukorral és a liszttel csomó mentesre keverjük. A fehérjét habbá verjük, félúton hozzá adjuk a cukrot. A két masszát óvatoosan összekeverjük. A serpenyőben megolvasztjuk a vaj két harmadát és a masszát kb. ujjnyi vastagon beleterítjük. Megvárjuk míg az alja aranybarnára sül, megfordítjuk és úgy is sütjük egy darabig, majd felszaggatjuk. 

A vaj maradékát szintén felolvasztjuk, beleszórunk egy kanál cukrot, karamellizáljuk és a morzsát beleforgatjuk. 

Édes szilvakompóttal szokás tálalni, de bármilyen házi lekvár is megteszi.

A bejegyzés trackback címe:

https://wienermelange.blog.hu/api/trackback/id/tr256579465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bazsa Mara 2014.08.18. 17:49:31

Kedves Jause!
Nem ismertem a blogod és ahogy elnézem, miről írsz, teljesen más, mint az enyém. Úgy gondolom, nem zavarjuk egymás köreit.
Üdvözlettel
Mara

jause 2014.08.18. 18:43:12

Kedves Mara! Nem a blogot kritizáltam, csak a bemutató szöveget, szlogent. Mivel a blogod amúgy igényes, gondolom ki tudtál volna találni valami eredetibbet is...
süti beállítások módosítása