Egy újabb gyerekekhez kapcsolódó kedvenc a HABA játékokat és gyermekszobai bútorokat, kiegészítőket gyártó cég. A termékek bizonyos helyeken otthon is kaphatóak, viszont még magas euróárfolyamon számolva is drágábbak, mint itt, ami azért különösen szemtelenség, mert ezek bár minőségi, de itt is a drágább kategóriájú játékok között vannak.

Bécsben a HABA-kínálat sokkal szélesebb.  Az első személyes tapasztalatok alapján az ár ellenére elég hamar rajongóvá váltam. A játékok fantáziadúsak, természetes alapanyagokból, gyermekbarát festékkel készülnek, nagyon szerethetőek és nem utolsó sorban tartósak. A babacsörgőktől és plüssjátékoktól kezdve a társasjátékokon, gyerekszobai kiegészítőkön keresztül a nagyobbaknak készülő ékszerek és kirándulós, felfedezős kellékekig mindent készítenek. Különösen szülőbarát megoldás, hogy a társasjátékoknak létezik kisebb formátumú utazós, sőt kártyás verziója is, ilyesmit ismerősöknek is szívesen ajándékozunk. 

A csörgő és építőkocka után jelenleg nálunk főleg a társasjátékok a nyerők. A gyümölcsöskert (Obstgarten) német nyelvterületen olyan alapjáték, mint nálunk a "ki nevet a végén". Manó mikor megkapta, hetekig, naponta többször játszott vele és azóta is gyakran előkerül. Most épp a Paperlapapp és a RatzFatz Lernspiel (szintén itteni klasszikus) várja a szekrényben, hogy valami alkalomra Manó birtokba vehesse. Mindkettő nyelvi fejlesztő társasjáték.

Kár, hogy nem kapok részesedét ezért a posztért....

A bejegyzés trackback címe:

https://wienermelange.blog.hu/api/trackback/id/tr212334843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása