jause 2009.09.06. 20:42

E.T. haza!

Ideiglenesen hazánkban tartózkodtunk. Apát hagytuk Bécsben, hadd keresse a kenyeret, én pedig Manóval hazaköltöztem két hétre, azt gondoltam, hogy munkaügyeket intézni és pihenni. Ó, szent együgyűség! Végre itthon! Vagy hol is!!!??? Itt néha honvágyam van hazafelé, "otthonról" pedig már vágyakoztam vissza. A haza (értsd: hazafelé) és az otthon fogalmak kezdenek teljesen összekuszálódni a fejemben. Nem csoda, ha Manócskánk is csak kapkodja a két éves fejét és győzi scannelni melyik kinek a háza/lakása, mi hol lakunk (mikor, hol), hol fogunk aludni és épp hová megyünk.

Kétségtelen, hogy a Bécs-Budapest távolság gyakori hazautzásra ösztönöz. Az otthon fele, harmad áron igénybe vehető szolgáltatások (úgyis mint fodrász, autószerelő, fogorvos), a szorosabb és távolabbi rokonok születés- és névnapjának megünneplése mindig adnak okot a hazalátogatásra. A látens kétlakiságra viszont elég könnyű ráunni, pláne egy kisgyerekkel, így második itt töltött évünket inkább az "ismerjük meg Ausztriát" mottó alatt képzelem el. Ember tervez...

A külföldi életünk lélektana amúgy elég izgalmasan alakul. Ha honvágyam kerekedik, csak elolvasok néhány hazai hírt, előhívom a memóriámból a savanyú arcokat a 4-es/6-oson vagy a Tesco-s pénztáros nénire gondolok, ahogy rámvakkant, hogy már ne álljak az ő sorába, mert zár. Ennyi bőven elég szokott lenni ahhoz, hogy prímán érezzem magam. Hosszabban hazavágyni pedig nem nagyon marad időm, mert a rendszeres hazai vándorcirkusz épp eléggé leszívja az energiáinkat ahhoz, hogy örüljünk ha visszajöhetünk.

Az egyetlen dolog, ami a mentálhigiénés egyensúlyomhoz hiányzik, az a baráti vacsorák, együttlétek öröme, ami itt ritkábban (ha egyáltalán) adatik meg. Ezen a téren még van hová fejlődni. Igaz, sok energiát nem fektettem bele, hogy baráti kört építsek, ami adódott (mert azért adódott), azt azért igyekszem ápolgatni.

Kurz und gut jól vagyunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://wienermelange.blog.hu/api/trackback/id/tr951364473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása