Mivel két éve augusztus végén érkeztünk Bécsbe, az első itteni élményeim közé tartoznak az őszi bolhapiacok, német nevükön Flohmärkte. Akkor még a gondtalan kismamák életét élve hetente legalább egyszer eljutottam egy ilyen piacra, főleg gyermekruhák, könyvek után kutatva. A bolhapiacoknak több fajtájuk van errefelé. Ősszel gyakoribbak a kiskereskedők által egy-egy városrészben szervezett kirakodások, kiárusítások, ahol éppúgy megtalálhatóak a használt CD-ket, DVD-ket, játékokat áruló árusok, magán kirakodók, mint a helyi kereskedők leértékelt portékái. November, december felé pedig inkább a templomok által rendezett jótékonysági bolhapiacok jellemzőek, ahová akárki leadhatja megunt tárgyait és azokat tényleg jelképes összegekért egy bolhapiac keretében árulják. Az befolyt összegből pedig aztán egy bizonyos hátrányos helyzetű csoportot, intézményt támogatnak.

Bevallom egy helyen én is törzsvásárló vagyok. Tavasztól őszig minden hónap második keddjén szerveznek a  Schottentor-nál lévő kereskedők (két könyvesbolt és egy konyhai felszereléseket áruló üzlet) bolhapiacot, ahol főleg könyvkereskedők, na meg az én nagy kedvencem, egy használt társasjátékokat áruló bácsi is árul. Akkora a kínálata, hogy egy közepes méretű játékbolt is megirigyelné és gyakorlatilag nincs olyan társasjáték, amit előbb-utóbb ne lehetne nála beszerezni. Néha a felnőtt, néha a gyerekjátékokból van nagyobb kínálat, minden a bolti ár feléért, újszerű minőségben. De többször vettem nála eredeti csomagolásban lévő játékot. Bevallom a HABA játékok is innen vannak, így nem költök rá vagyonokat.

A bolhapiaci naptárat a www.flohmarkt.at oldalon lehet megnézni.

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://wienermelange.blog.hu/api/trackback/id/tr452373396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása