Előre bocsátom, az utóbbi időben ritkán járunk étterembe. A kisebbik ugyanis annyira mozgékony (az egyszerűség kedvéért fogalmazzunk így) , hogy az éttermet alapvető értelmétől fosztaná meg a jelenléte. Nevezetesen, hogy nyugodtan ücsörögjünk, amíg elénk teszik az ételt. Ezért aztán ha úgy alakul, hogy mégis házon kívül eszünk, igyekszünk a puccos volnalat elkerülve, a gyerekbarát irányban keresgélni. Gyerekbarátság ide vagy oda, Bécsben is létezik ugyanis az a puccos étterem/kávézó, ahová gyerekkel nem célszerű betenni a lábunkat. Hacsak nem olyan gyerekeink vannak, akik a gyönyörűre vasalt ruháikban és lakkcipőcskéikben tündérien eltársalongak, amíg kihozzák nekik az ételt.  Nekünk nem ilyenek jutottak, szerencsére, teszem hozzá azonnal, ezért aztán kutatunk. Olyan helyek után, ahol a gyerekek is jól elvannak, ezért talán nekünk is jut pár perc nyugalom.

Nussdorfban például találtunk ilyen helyet, a Bamkraxler -t. A Heurige-k (erről majd írok külön) hangulatát idéző étterem kertjében játszótér, belül játszósarok köti le a csemetéket. Alkalmanként külön gyerekprogramokat is szerveznek. Hétvégén 11-től svédasztalos brunch-csal várják a vendégeket, erre azonban célszerű foglalni, különösen ha nagyobb társasággal érkezünk..

...és, hogy mi a Bamkraxler? Az a "fáramászó" (Baumkletterer, vagy bécsiesen Bamkraxler) játék, amire én gyerekkoromból még harkályos verzióban emlékszem, képet viszont nem találtam róla.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://wienermelange.blog.hu/api/trackback/id/tr656614739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása