2014.08.08. 17:40
Omi backt - Császármorzsa osztrákosan
Az új lendülettel új rovatot is indítok. Nem megyünk azért át gasztroblogba. Közel sem. Csak gondoltam ha valaki keresi a hüttékből, osztrák éttermekből ismert fogásokat, talán egy ötletet én is tudok adni.
No szóval aki evett már osztrák császármorzsát, az tudja, hogy a magyar grízes verzió - amitől mellesleg mindig is felállt a szőr a hátamon - nem a eredeti K.u.K. recept szerint készül. Hogy az általam használt recept közel van-e őcsászári felsége Ferenc József kedvencéhez, arról fogalmam sincs, de aki evett belőle, annak ízlett. Egyébként pedig az osztrák Gusto 2013/5-ös számában jelent meg.
Mennyiségek főételnek - felnőttenként 2-2, gyerekenként 1-1 db tojás
- 3 tojás
- 250g tejföl
- vanília/vaníliás cukor
- fél bio citrom héja
- 100g liszt
- 80g cukor
- 100g vaj
- mazsola
A tojássárgáját a tejföllel, a vaniliás cukorral és a liszttel csomó mentesre keverjük. A fehérjét habbá verjük, félúton hozzá adjuk a cukrot. A két masszát óvatoosan összekeverjük. A serpenyőben megolvasztjuk a vaj két harmadát és a masszát kb. ujjnyi vastagon beleterítjük. Megvárjuk míg az alja aranybarnára sül, megfordítjuk és úgy is sütjük egy darabig, majd felszaggatjuk.
A vaj maradékát szintén felolvasztjuk, beleszórunk egy kanál cukrot, karamellizáljuk és a morzsát beleforgatjuk.
Édes szilvakompóttal szokás tálalni, de bármilyen házi lekvár is megteszi.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Bazsa Mara 2014.08.18. 17:49:31
Nem ismertem a blogod és ahogy elnézem, miről írsz, teljesen más, mint az enyém. Úgy gondolom, nem zavarjuk egymás köreit.
Üdvözlettel
Mara
Utolsó kommentek