jause 2009.09.13. 16:42

Kedvenceim - Molke

Ha az ember külföldön jár, sokszor találkozik olyan étellel, itallal, amire aztán rákattan és részévé válik a saját gasztro-portfoliójának. Ha külföldön élünk, maga a portfolió is sokban átalakul, de ez egy másik poszt témája. Az egyik ilyen nagy felfedezésünk a Molke, a magyar nevén kicsit prosztóbban hangzó tejsavó. A Molkét sokáig kerülgettem az élelmiszerboltban, a doboza és az elhelyezkedése alapján valami gyümölcsös ivójoghurtnak tűnt. Aztán egy napon bizalmat szavaztam neki - talán akciós volt - és láss csodát, a nagy nyári melegben hihetetlenül ízlett a kellemesen savanykás, a gyümölcsleveknél és az ivójoghurtoknál hígabb ital. Ráadásul Manócskánk sem tűr ellentmondást, ha meglátja a kezemben a dobozát, azonnal kéri.

 Mivel a német szókincsemnek nem volt része a Molke, kénytelen voltam egy kicsit utána nézni miről is van szó. Meglepődve láttam, hogy a Molke/tejsavó nemcsak, hogy finom, de nagyon egészséges is. Mindenféle emésztési, anyagcsere problémákra ajánlják, fogyókúrához és méregtelenítéshez is kiváló, ráadásul még a bőrnek is jót tesz. Fürdőt is ajánlanak belőle (á lá Kleopátra), de úgy érzem még egy kis időnek el kell telnie ahhoz, hogy ezt is kipróbljam.

A Molke különböző gyümölcsös ízekben (kedvencünk a mangós) gyakorlatilag bármelyik osztrák élelmiszerbolt polcán megtalálható.

A bejegyzés trackback címe:

https://wienermelange.blog.hu/api/trackback/id/tr801377380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása