Újabb elemmel gazdagodott a családi virtuális adventi naptár. Idén mi fejben összeállított adventi naptár dobozait nyitogatjuk, tekintettel arra, hogy 1. lekéstünk a kezdésről, 2. annyi családi ünnep és ajándékozási apropó van decemberben, hogy nem kívántam fokozni és elárasztani Manót naponta valamivel; 3. a kiszemelt adventi naptár elfogyott, mire beszereztem volna, új stratégia kialakításához pedig már késő volt. Maradt tehát a süti- és koszorúkészítés, ajándékbeszerzés (ez persze Manó tudta és beleegyezése nélkül), karácsonyi vacsorák és vásározás. Ha a hó is kitart, még a hóember-építés is beleférhet a hétvégén. És aztán itt volt az Adventi Ünnepség alias Adventsfeier a bölcsiben.

Kisebb hisztiből fakadó katasztrófa után sikerült nem lekésni a kezdést, bár a hiszti-krízis béna szülő általi megoldásaként beszerzett szörnyecske (az a kínai szilikon, villogós, tüskés/csápos izé) alaposan beárnyékolta Manó ünnepi hangulatát. No és persze az összes többi gyerekét, aki a gyertyafényes hangulat miatt besötétített teremben az adventi koszorú helyett a neonzöld villogó csodát figyelte. Manó persze maximálisan kiélvezte tulajdonosi jogait, de azért az adventi szeretetteljes hangulathoz illően néhány kivételzettnek hajlandó volt megmutatni a kincset. Viszont a bölcsisnénik által hetekig tanított dalokból, mondókákból egy szót sem volt hajlandó visszaadni, a maximum amire hajlandó volt a csengettyűs botocska rázogatása, ami alatt egy egész percre is hajlandó volt kiengedni a kezéből a zöld szörnyeteget.

A "hivatalos" program utáni eszegetésben, ajándékkészítésben viszont számomra is meglepő lelkesedéssel vett részt (no nem a sütemények lelkes fogyasztásán voltam persze meglepve). Így sikerült legyártani két, nagyszülőknek szánt teamécsestartót, amire Manócska kitartó lelkesedéssel ragasztgatta fel a csillogó kövecskéket. 

Follow up: A szörnymánia sajnos egyelőre még tart. A bölcsiből másnap kitiltották a szörnyet, mondván a túl nagy érdeklődés miatt komoly konfliktusforrás. Hát egy anyának égni is meg kell tanulnia... Azért remélem legkésőbb a Jézuskától kapott ajándékokkal véget ér ez a korszak is. Jövőre pedig inkább lekésünk az ünnepségről... 

A hétvégi hógolyózás, szánkózás sajnos egy hányós vírus miatt meghiusult, de még előtte volt egy jó kis téli séta a Grabenen, amiről még írok.

A bejegyzés trackback címe:

https://wienermelange.blog.hu/api/trackback/id/tr261606682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása