Kicsit kitekintve az Adventből, az elmúlt időszakban engem ért impulzusokból táplálkozva egy kis színes. A repülőgépen került kezembe egy magazin, már azt sem tudom mi volt a címe, de a  benne talált cikk annyira felkeltette a figyelmemet, hogy azóta utána is jártam. A cikk a jordán királynőről szólt.

Először tavaly találkoztam a nevével, egy a világ jobbításáért ténykedő nőket díjazó esemény díjkiosztóján. Azért emlékszem rá, mert több dolog is meglepett vele kapcsolatban. Először is, hogy egy muszlim ország első nőjeként (uralkodó felesége) ennyire aktív , másrészt, hogy feltűnően csinos (még női szemmel és az őt körülvevő luxust leszámítva is). A cikk pedig arról szólt, hogy milyen modern felfogású uralkodó is ő. Amellett, hogy a királyi családok nőtagjaihoz méltóan ő is beveti magát humanitárius területen - elsősorban a nők, gyermekek jogaiért - , sokat tesz az iszlám vallás megértéséért, elfogadtatásáért a nyugati társadalmakban. Mindezt pedig olyan mai, hétköznapi eszközökön keresztül (is) teszi, mint a facebook, a youtube és a twitter. Honlapján keresztül az előbbi linkek mellett elérhető blogja is. Valahogy így képzelek el 21.századi modern uralkodót.

A bejegyzés trackback címe:

https://wienermelange.blog.hu/api/trackback/id/tr191598119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása