Még egy korábbi bejegyzés abból az időszakból, mikor még azt hittük, hogy napok kérdése és itt a tavasz. (A betűméretért elnézést kérek, szívesen veszem ha valaki elmagyarázza, hogy hogyan tudok word-ből szöveget átemelni olvasható betűmérettel.):

Végre kezd erőre kapni a Nap! A hétvége igazi tavasz-elő volt napsütéssel, +10 fokkal. Ezért elhalasztottuk a hétvégére tervezett "szokásos" Haus des Meeres látogatást és még a hideg visszatérte előtt szabadtéri programot kerestünk.

Aki valami érdekes gyermekprogramra vágyik (kültérire vagy beltérire egyaránt) annak jószívvel ajánlom a www.mamilade.hu oldalt, ami egész Ausztriában ajánl gyermekes programokat. Itt találtam a már másoktól is hallott Landgut Cobenzl tanyaházat (Ti minek fordítanátok a Bauerhof-ot?), ahol háztáji állatokkal lehet ismerkedni a gyerekeknek. Bécshez elég közel Grinzingen keresztül elhagyva a várost a Cobenzl-hegy tetején. Az olvadó hó okozta dagonyától eltekintve - rutinosabbak gumicsizmában közelítettek - remek szórakozás a magunkfajta városi embereknek, Manócskának pedig kifejezetten jót tesz, hogy az értelmi fejlődése bizonyos állomásain újra és újra szembersülhet vele, hogy a könyvben lévő képek élő állatokat mintáznak.
 
Manó idevágó kérdései:
A kakasnál: Hol van a gyémántfé'kajcá'ja?
A malacoknál: Miért nem mondja, hogy röf-röf?
Az alvó libáknál: Hol a Macikájuk? (értsd. az alvós macijuk)
 
Legnagyobb sikere Manónál a kakaskukorékolásnak, a szopizó kiskecskének és a malacok földtúrásának ("földet túrja töf töf töf") volt. De még ezek sem überelhették a pökhendi, pöffeszkedő pulykakakast, akit Manó félelemmel vegyes csodálattal többször is megnézett magának.
 
 
 
 
 
A kellemes délelőtti séta után aztán próbáltunk volna beülni a dombtetőn lévő egyik étterembe, ahonnan nem mellesleg gyönyörű pamoráma nyílik a városra, de csak kézpénzt fogadtak el, így elvéreztünk, és kénytelenek voltunk Grinzig egyik közepes éttermében kikötni (ha megtalálom a neten, írok majd erről is.)
 

A bejegyzés trackback címe:

https://wienermelange.blog.hu/api/trackback/id/tr701797232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bécsi_Nikol · http://unserwien.blogspot.com/ 2010.03.09. 07:56:47

Szia!
Amikor posztot írsz, akkor használd a HTML-kód szerkesztése fület (jobbra fent az ablak sarkában) és oda illeszd be Word-ből a szöveget.
Az "Írás" fülnél magával hozza az esetleges formázásokat és azok eltávolításához már némi HTML szerkesztői ismeretekre van szükség. :-)

Bécsi_Nikol · http://unserwien.blogspot.com/ 2010.03.09. 08:05:07

Amúgy Cobenzl jó hely. Karácsony előtt klassz kis vásár van a Bauerhof-hoz vezető úton. Egész kicsi, de sok különleges házi készítésű étel-ital kapható.
Mi csak kívülről néztük meg a Bauerhof-ot, mert kamasz gyerekekkel már húzósnak találtuk a belépőt.
És az étterem udvarán meg koripályát szoktak kialakítani, nem tudom, hogy most megvolt-e. Bár az is igaz, hogy a 10 fok kicsit már meleg lett volna hozzá. :-)

Cobenzl-től nem messze meg ott van a Lebensbaumkreis - ez egy nagy park és mind a 12 hónapot egy-egy fa szimbolizálja. Mindenki megkeresheti a saját fáját (születési dátum szerint) és egy rövid tájékoztatást olvashat a fáról, valamint egy horoszkóp-félét, hogy milyen ember is ő tulajdonképpen.
Nagyon érdekes hely és egy hatalmas játszótér is van mellette. Nézzétek meg tavasszal, ha még nem láttátok.

jause 2010.03.10. 11:49:34

Köszi Nikol!
Megpróbálom, bár nem biztos, hogy tökéletesen értem, amit írtál.

A tippet is köszi, ha végre sikerül magunkat kullancs ellen beoltatni, biztosan sokat fogunk kirándulni.
süti beállítások módosítása