jause 2012.12.18. 20:11

Két norvég

Akkor megragadva a kezdő lendület erejét, íme két példa arra, hogy a norvég minta nem csak az Ugly Sweater partikon hordható...Legalábbis remélem...

Az első apjuk szülinapjára készült, egy sapka. Gondoltam ez elég kicsi munka ahhoz, hogy megbirkózzam vele, de elég nagy kihívás ahhoz, hogy ha jól sikerül, akkor egy szép darab legyen. Rendelés szerint még egy pompom jön rá. (Persze sikerült pont a hátsó részét lefényképezni, ezért van a mintában törés.)

2012-12-17 002.JPG

A másik pedig egy lábszárvédő, ami egy szoknyafetisiszta ovis számára elengedhetetlen téli ruhadarab.

2012-12-17 001.JPG

Ezt a darabot eléggé megszerettem, pedig nem voltam benne biztos, hogy a négy szín jól fog passzolni egymással. De arra jöttem rá a készítés közben, hogy tulajdonképpen nagyon sokféle színt lehet vegyíteni, csak arra kell figyelni, hogy mi kerül közvetlenül egymás mellé. A lábszárvédő egyébként hálás téma kezdőknek is, gyorsan elkészül, a formáját nem nagyon kell variálni (bár ez körbekötve készült, kiterítve is nyugodtan meg lehet csinálni). Norvég és egyéb minta tanulmányokra is jól használható, és szuperül mutat, ha egy ruhához/kabáthoz/sapkához passzolóan keverjük a színeit, mintáját. Ráadásul nyugodtan készülhet olcsóbb fonálból, mert harisnyára, nadrágra húzzuk, így a gyerekek sem panaszkodnak, hogy szúrós. Még biztosan fogok ilyet készíteni, már a fonalaim is megvannak hozzá L. egyik ruhájának színében:-) 

Ami a norvég mintát illeti,nem véletlen, hogy 20 évvel ezelőtt pont egy norvég mintás pulcsiba törött bele a bicskám, bár nem is volt elég hozzá a fonalam. Igazán szép szerintem akkor lesz, ha minél vékonyabb fonalból készül, ezért aztán nemcsak a minta miatt, hanem amúgyis elég munkás. S persze minél több színt használunk, annál jobban fogjuk szidni magunkat a közepén. Pulóvert most is csak babaméretben csinálnék belőle, de kisebb daraboknál nagyon megszerettem.

Mindkét darab a Drops leírása alapján készült, egy kis variációval.

A bejegyzés trackback címe:

https://wienermelange.blog.hu/api/trackback/id/tr254972071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása