Mikor a blogot indítottam, határozott célom volt, hogy elkerüljem a közhelyszerű nevezetességek leírását, mint pl. a Schönbrunn vagy a Hofburg, ami minden utikönyvben szerepel. Mi sem nagyon indultunk neki a kis családdal, mondván, hogy ha rokonok jönnek látogatóba, úgyis elmegyünk velük ilyen helyekre, felesleges halmozni az élvezeteket. A Schönbrunnt így is háromszor láttuk már csak a másfél éves itt létünk alatt, pedig előtte sem volt ismeretlen.

A Hofburgban viszont most voltunk először, mivel rokonlátogatás és rossz idő kombinációban nem jutott jobb az eszünkbe. És azt kell, hogy mondjam, hogy kellemesen csalódtam. Különösen a Silberkammer-ről (Ezüstkamara) nem gondoltam volna, hogy élvezni fogok annyi porcelánt és ezüst evőeszközkészletet. De talán amiatt, hogy a legutóbbi hasonló élményem óta én is háztartást vezetek, vagy egyszerűen csak öregszem, mégiscsak érdekesnek találtam azt a rengeteg felhalmozott edényt és étkészletet. Márcsak a mennyiség miatt is.

A Sisi-múzeumban azt kaptuk, amire számítottunk, főleg Manónak volt érdekes "Sisi-királynő" koronája és ruhái. Nekünk inkább a mobilguide által mondottak (már amit Manó rohangálása közepette sikerült belőle meghallgatni) tetszettek. A császári lakosztály rész (Kaisersappartements) a schönbrunni élményeink kísérteties mása volt, persze némileg kiegészítette azt. Összességében ovis-iskolás gyerekekkel és/vagy nagyszülőkkel egy programnak jó.

 

 

 

 

 

 

 

A magyar TV-kben is ronggyá vetített, 50-es években forgatott Sisi filmek után egyébként elkészült az újabb német-olasz-osztrák Sissi-film, Schwarzenberger rendezésében. Sisi szerepét egy fiatal olasz színésznő, Cristiana Capotondi kapta, hogy lehetőleg elkerüljék az áthallást a korábbi trilógiával. A film eredeti helyszíneken készült, így Magyarországon is forgattak.

A bejegyzés trackback címe:

https://wienermelange.blog.hu/api/trackback/id/tr791843327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása