Nem is tudom ez a poszt hogyan maradhatott el eddig. Az elsők között kellett volna megíródnia. Lányos anyuka lévén szemérmetlen mennyiségű ruhát vagyok képes összevásárolni, bár szó se róla, azért a praktikum és racionalitás irányába mozgok, ha lassan is. Persze tudom én, hogy miért maradt ki, első sorban azért, mert a gyerekruhákat nem a tündibündi bécsi gyerekruha-boltokból szerzem be, egyrészt mert az áruk már az én lélektani határomon is rég túl van (50-100 eurós nyári ruhák), másrészt mert a dolgozó anyák ruhavásárlásra fordítható idejének erősen korlátozott volta miatt komoly internetes vásárló lettem.

Mivel alapvetően angol gyerekruha rajongó vagyok, költözésünk komoly hozadékának éreztem, hogy végre ha csak interneten is, de hozzájuthatok  pl. NEXT ruhákhoz (és nem a magyar West End-es áron!). Sajnálatos módon ugyanis Ausztriában az angolszász márkák nincsenek jelen, saját elmélkedésem alapján azért, mert itt elsősorban a német és más kontinentális európai márkák (Esprit, s'Oliver, Benetton) nyomulnak. Természetesen a "populáris haute couture" (Zara) és a H&M mindent vivő üzletei mellett.

Amíg Magyarországon nem lehetett kapni a H&M gyermekkollekcióját, addig külföldön ritkán mulasztottam el, hogy beszerezzek valamit, akkor még csak rokongyerekeknek. Az Esprit és a s'Oliver szintén az az árkategória, amiből csak hosszútávon, vagy naponta hordott darabokat vettem eddig (pl. esőkabát), bár az s'Oliver parndorfi outletüzletében szuper áron juthatunk hozzá az előző kollekció darabjaihoz. Ezeknek az márkáknak a legnagyobb itteni üzletei a Mariahilferstrasse-n sorakoznak, a MEXX-el és a Benetton-nal együtt. Szintén itt található egy óriási C&A, aminek a gyermekruha részlege akkora, mint az Aréna Plázában az egész C&A üzlet, egyszóval sokkal szélesebb a választék.

Azok közül a márkák közül, amiket itt fedeztem fel, leginkább a"Name it" került közel hozzám, a maga színességével, modernségével, gyerekességével és a még elfogadható áraival. A tradíciókra sokat adó osztrák családok, a hazai vállalkozásokat is támogatandó biztosan beszereznek a gyerek ruhatárába egy Giesswein darabot (az ára és a minősége miatt a másodlagos piacon is jól értékesíthető). Ha mást nem, egy gumicsizmát vagy benti cipőt, ami be kell valljam, "osztrákossága" ellenére még nekem is tetszik. Igazán trendi, jógyerekek mamája pedig Käthe Kruse kollekciójából választ, aki elsősorban babákat készít (erről még lesz szó), de újabban a gyerekszobakellékek és gyermekruhák is megjelentek nála. Ha a babaruhái árán árulná őket, nem is lenne vele nagy bajom. No és szintén a trendi, színes, drága, minden kislány álma kategóriába tartozik az Oilily is.

Akik pedig nem tudnák álomra hajtani a fejüket anélkül, hogy a gyereknek Burberry ballonkabátja, vagy Timberland pólója legyen, azok a Kärtnerstrasse felé vegyék az irányt, ahol a Dohnal-ban vagy a Steffl-ben, minden van, mi szülői szemet nem hagy szárazon.

A bejegyzés trackback címe:

https://wienermelange.blog.hu/api/trackback/id/tr421940113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása