Egy száraz, info poszt következik. Nem tudom, hogy ki hogy van vele, de nekem az otthonosság érzésemhez hozzá tartozik az is, hogy legyen kialakult orvosi kapcsolatrendszerem, de legalábbis tudjam, hogy hova fordulhatok ha gond van. Különösen igaz ez gyerekkel. Így amikor kijöttünk ez volt az első téma, amiben elkezdtem körülnézni. Az orvosválasztás itt tényleg választást jelent, a chipes taj-kártya (e-card) lehetővé teszi, hogy bármelyik orvos ellássa és adminisztrálja a betegeket, persze a bizalom itt is bizalom, hosszabb távon úgyis kiválasztunk valakit.

Aki a nulláról indul vagy szakorvost keres, annak a leghasznosabb oldal a www.docfinder.at, ahol kerületre és szakterületre is kereshetünk. Ha kiszemeltünk egy orvost, akkor érdemes megnézni, hogy az adott orvosnak van-e szerződése a mi biztosítónkkal. Sok orvos minden biztosítóval szerződött (alle Kassen), de vannak kizárólag magán praxist vivők is. Az "alle Kassen" orvosok legtöbbje egyébként elfogadja a magyar TAJ alapján kiállított európai betegiztosítási kártyát (EBK), de erre azért érdemes telefonon rákérdezni a rendelőben. Az oldalon egyébként a rendelési idő és az is fent van, hogy kell-e előzetesen időpontot kérni, vagy elég ha odamegyünk rendelési időben. És ami a leghasznosabb funkciója, a páciensek véleményét és pontozását is el lehet olvasni egy-egy orvosról (kíváncsi lennék egy ilyen oldal működésére Magyarországon...). Szóval minden info együtt van ahhoz, hogy tudjunk választani.

Sürgősségi esetben szintén az EBK-val látnak el az ügyeleteken, pl az AKH 6. emeletén az ambulancián.

A bejegyzés trackback címe:

https://wienermelange.blog.hu/api/trackback/id/tr694972070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása