Bécsben rengeteg park van. A legnagyobb zöldfelület ( a bécsi erdőt leszámítva) vitathatatlanul a Práter. Ha jó idő van és nincs kiforrott elképzelésünk arról, hogy mit is szeretnénk kezdeni a napunkkal, a Práterben biztosan találunk kedvünkhöz és pénztárcánkhoz mért szórakozási/sportolási lehetőséget.

A Bécsbe látogató turistákat persze első helyen a vidámpark érdekli. Nem véletlenül. Külön belépő nincs, csak a játékokért kell fizetni. A felnőtteknek szóló játékok között számtalan olyan akad, amit már nézni is bőven elég, nekem már attól megvolt a kívánt adrenalinszintem. Hiába, szülőként a kockázatkeresés szintje szignifikánsan csökken. Apa azért kacérkodott, de társaság híján feladta. 

Azért a hozzánk hasonló papírtigriseknek is érdemes itt sétálni egy kört. Több "antik" játék is van, a lóval vontatott és faragott körhinták, a szellemkastély, a Liliput vasút, no és persze nem utolsó sorban a Riesenrad (óriáskerék) a bejáratánál lévő múzeummal látványosságnak sem utolsók. Utazási betegséggel küzdőknek viszont melegen ajánlom, hogy álljanak ellen a Riesenrad (óriáskerék) jelentette kísértésnek, mert jó eséllyel a kerék tetején fogják pokolba kívánni az egészet.

A gyerekeknek szóló játékoknál kifejezetten kellemesen csalódtunk. A belépők 1-2 euró között mozognak, ami igazán baráti ár, kivéve persze, ha a gyerek mindenre háromszor akar felülni. A legtöbb játékra anya/apa is beülhet a ded mellé (ingyen!), így kisebbekkel is nyugodtan lehet próbálkozni.

Aki nem kívánkozik a zajos, vattacukorillatú forgatagba, a vidámpark mögötti Hauptallee-n szemlélheti a bécsi polgárok testedzési és szabadidős szokásait. Vigyázat! A bécsiek mozgás iránti lelkesedése ragadós.

A sétányon futók, biciklizők, bringó hintózók, görkorcsolyázók, fogathajtók kerülgetik egymást. Ki ne hagyjam az elmaradhatatlan nordic walking-ozókat. (Szerintem sima terepen ez egy vicc, pláne ha az öltözeten és a botokon látszik, hogy egy vagyont költöttek rá. Azért hegymenetben én is elismerem a teljesítményüket.) Hétvégén kifejezetten nagy itt a forgalom. Az út mentén számtalan, különböző korosztálynak készült játszótér, külön tereppálya a távirányítós autóknak, félcső a BMX/gördeszkásoknak, csónakázótó, éttermek, a piknikezőknek padok és asztalok. A biciklikölcsönzők közül érdemesebb  másodikat, a Hochschaubahn-nál lévőt választani. Ez olcsóbb és gyerekülést, bukósisakot is tudnak adni (egy felnőtt bicikliért gyereküléssel, gyerekbukósisakkal 4 eurót fizettünk egy óráért). A nálunk bringó hintó néven futó riksát szintén bérelhetünk. Teniszezni, lovagolni, ping-pong-ozni szintén lehet a parkban. Egyszóval nem kell részletesen végiggondolnunk mit is akarunk csinálni, ha majd odaérünk.

Aki pedig még ennél is csendesebb kikapcsolódásra vágyik, az a Stadionhoz közel eső részen igazi erdei ösvényeken bandukolhat. Nem hiszem, hogy egy park a városnak majdnem a közepén kínálhat ennél többet.

Képek: www.wien.info

A bejegyzés trackback címe:

https://wienermelange.blog.hu/api/trackback/id/tr431394883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása