2010.02.06. 20:51
Hajmeresztő- Májsajt (Leberkäse)
Még mielőtt szó érné a ház elejét, hogy ajnározom az osztrákokat és "bezzegországot" csinálok belőlük, elindítok egy másik "rovatot" (csak, hogy azért a szerénységem is csillogtassam).
Ha már írok jó dolgokról, ami az ausztriai kínálatból beépült a mindennapjainkba, itt a helyük a meghökkentő, kerülendő, hogy azt ne mondjam visszataszító dolgoknak is. A kategória listavezetője nálam egyértelműen a "májsajt", germán nevén a Leberkäse. Már a neve is, ugye... Hát még az íze. Brrrr. Küllemre egy négyzet alakú sült parizerre emlékeztet, általában állóbüfékben, önkiszolgáló ebédelőhelyeken akadhatunk rá, de a nagyobb élelmiszerboltok húsospultjánál is vehetünk nyersen, otthoni elkészítésre és sütve is szeleteket. És még receptek is vannak hozzá.
Én egyszer szavaztam bizalmat neki, mondván, hogy ez mégiscsak valami igazi osztrák. A napi étkezésem hátralévő része elintéződött. Zsírtartalma miatt még a hurka-kolbászon szocializálódott magyar gyomroknak is csak körültekintés mellett ajánlanám.
Fotó: www.daskochrezept.de
3 komment
Címkék: gasztro hajmeresztő
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Bécsi_Nikol · http://unserwien.blogspot.com/ 2010.02.09. 14:36:53
Hidegen próbáltad már? Sülve mi sem mertük még megpróbálni, de a boltban vettünk már a csemegepultból vastagabb szeletben és hidegen egészen finom.
jause 2010.02.09. 18:57:33
Tartok tőle, hogy a zsírtartalmán ez sem változtat:-))) Nekem az első kísérlet egyben az utolsó is volt.
Utolsó kommentek