Egy kis színes. Másodszor találkoztam vele életemben, először Innsbruckban most pedig itt, Bécsben.  Osztrák különlegességnek tűnik, de ha máshol is van, írjátok meg. A dolog lényege, hogy parkolóházakban, a bejárathoz/kijárathoz közel, az átlagnál szélesebb parkolóhelyeket alakítanak ki, kifejezetten nőknek. Onnan lehet tudni, hogy nekik, hogy ezt szemérmetlenül fel is tüntetik. Hát, nem tudom, ki-ki ítélje meg nemi hovatartozása és vérmérséklete szerint. Nekem ez egy kicsit túlzás. Bár lehet, hogy egy olyan országban, ahol a nőügyeknek külön tárcanélküli minisztere van, nem annyira kirívó.

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://wienermelange.blog.hu/api/trackback/id/tr51828109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bécsi_Nikol · http://unserwien.blogspot.com/ 2010.04.21. 08:54:13

Nekem semmi bajom nincs vele, simán beállok a nőknek fenntartott helyre. Nem zavar a felirat sem, sőt úgy érzem, hogy törődnek velem. És végre nem kell centiznem a parkolásnál sem. Küzdük én éppen eleget az élet egyéb területein. :-)
De láttam én már férfit (egyedül) is beszállni az autóba ilyen helyen. :-)
Mondjuk nem is biztos, hogy kifejezetten a bénázásunknak szól a hely. Lehet az is háttérben, hogy a nők autójában gyakran található kisgyerek és sokkal könnyebb a ki- és beszállás, ha fullra ki lehet nyitni az ajtót és nem csak 15 cm-re.
Bár akkor írhatták volna azt is, hogy "családos parkoló". Vagy valami ilyesmit.
A másik pedig, hogy szűk szoknyában, elegáns kabátban sem túl kényelmes kiszuszakolni magadat a 20 cm-re nyitható ajtón és esetleg végigtörölni az autó oldalát a kabátoddal. :-)
Keressek még egyéb felmentő okokat a nő parkolóhely védelmében? :-)
süti beállítások módosítása