Igazából ennek a posztnak még az elsők között kellett volna megíródnia. Ha van hely Bécsben, ahol törzsvendégeknek számítunk, akkor a Haus des Meeres (Tenger Háza) mindenképpen az. Ideális esős idős program, kisebb gyerekek számára is élvezhetően, befogadható mennyiségben.

Az épület "báját" felnőttek számára az adja, hogy egy második világháborús, németek által épített légvédelmi toronyból alakították ki 1957-ben. Erről kiállítás is látható a legfelső  emeleten, ha a sok lépcsőt megmászva még marad energiánk. De maradjunk az állatoknál. Rengeteg akváriumba zárva talákozhatunk itt bohóchalakkal (Disney rajongóknak Némó), kígyókkal, csikóhalakkal, polippal, rákkal tengeri csillaggal, teknősökkel, cápákkal. Az egyik fő látványosság a legnagyobb akváriumban éldegélő hatalmas "levesteknős", amit konkrétan egy étteremből mentettek meg, mikor még kicsi volt. Most már nem az, tényleg lenyűgöző látvány, ahogy ott úszkál az a hatalmas állat. A csövekben masírozó hangyák is elég érdekesek és bebábozódott hernyókat/lepkéket is láthatunk. Manó a pálmaházi részen a madarakat, kismajmokat is nagyon szereti, akik kíváncsiságukban hajlandóak egészen közel merészkedni.

A hely egyedüli hátránya a bejáratnál lévő számtalan plüssállatot felvonultató shop, ahonnan konfliktus vagy vásárlás nélkül elég nehéz szabadulni.

Majd a képeket is pótolom. 

A bejegyzés trackback címe:

https://wienermelange.blog.hu/api/trackback/id/tr581828029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jeumlais 2010.03.25. 21:47:33

meg az is adja a báját, hogy jóóóóóó sok lépcső van... nálunk ez hatalmas örömforrás tud lenni, főleg a kislánynak (én meg felfogom far- és combizomerősítő gyakorlatnak :-) )
A plüssállatokkal jók voltunk. Ugye, számos méretben vannak - indultunk a méteresektől, és a végén lealkudtam az icipici tízcentisekre :-) Azóta viszont nem merült fel újabb plüssdög-igény (bár azt meg kell hagyni, hogy végül tök aranyosakat választottak).
Megtaláltad már az állatneveket? Ha nem, majd megírom a helyes megfejtést :-)

jause 2010.03.28. 22:37:24

jeumlais!
Az állatnevek tekintetében a fogyasztói társadalom gondviselő istene sietett a segítségemre. A SPAR-ban van most ez az állatos matricagyűjtő akció. A könyvet nem vettem meg, mert alapból felháborítónak tartom, hogy a gyereken keresztül akarnak vásárlásra ösztönözni, de az ingyen matricákat el szoktam kérni. Nos és ezek hátulján rajta van németül a név.

Nekem a lányom egy kígyót akart ajándékba hozni, mikor apjával kettesben voltak. Remélem ebből nem kell messzemenő következtetéseket levonni a viszonyunkra;o)))
süti beállítások módosítása