jause 2009.08.21. 14:58

Bécsi játszóterek

Kisgyermekes család lévén az elmúlt egy évünk során talán a játszótereket fedeztük fel legátfogóbban a városban. A teljesség igénye nélkül következzen egy összeállítás a kedvenceinkből. De előbb néhány szó általánosságban:

Bécsben játszóteret találni nem túl bonyolult művelet. Az ember térül-fordul, a gyerek már kiabál is, hogy itt álljunk meg. A lakásunktól 10 perces távolságban 4 játszótér van, így a kérdés csupán az, hogy a pacis, kacsás, kecskés, vagy templomos játszótér felé induljunk. A parkok ápoltak,a játékok jó állapotban vannak, azért szemét akad itt-ott. A kutyák a gyerekes részről ki vannak tiltva (természetesen nekik külön kutyafuttató rész jár), kizárt tehát, hogy a ded kutyakakira akad a homokozóban. A homokozó rész felett sok helyen árnyékoló pergola van, vagy az egész játszótér alapból fák közé, árnyékba épült. Aki részletes listára vágyik a nagyobb játszóterekről, illetve azok felszereltségéről, az itt olvashat róla:http://www.wienxtra.at/kinderinfo/pdf/Liste_Spielplatz_Tipps.pdf

Pötzleinsdorfi Kastélypark

Egyértelmű favorit. A kisgyerekes/nagygyerekes rész jól elkülönül, mindkettő akkora, hogy még a lányunk is képes elfáradni a rohangálásban. Nagy kedvencek a faragott erdei állatok a bejáratnál.Természetesen kifelé és befelé menet is mindegyik hátára fel kell ülni. Az a bizonyos extra pedig, ami miatt a hova menjünk játszótérre verseny egyértelmű győztese: az állatsimogatós rész. Itt két elég rusnya malac, nyuszik, papagájok, valamint végtelenül türelmes kecskék és bárányok várják a letámadós gézengúzokat. Ha a parkban kicsit tovább sétálunk, a kastély mögötti tóban vadkacsákat is találni szép számmal, nyáron egy fészekalja kiskacsával egyetemben. Télen a domboldal szánkódombá alakul, tavasztól őszig pedig piknikezni lehet.

Türkenschantzpark

A Türkenschantzpark a kisgyerekes családok számára maga a mennyország. Nem véletlen, hogy a Magyarországról Bécsbe költöző családok jelentős része a városnak erre a részére orientálódik, így garantált, hogy összefutunk magyarokkal. Van itt minden, ami egy békés polgári család hétvégi szórakozásához kell. Két hatalmas játszótér, gördeszka/görkorcsolya pálya, strandröplabda-, foci-, kosárlabdapálya, kacsás tavak, nyugodt sétálóutak, kutyafuttató, kávézó/étterem na és persze fagyiárus is. Télen itt is van karácsonyi vásár alias Christkindlmarkt, ami sokkal barátságosabb, családiasabb, mint a nagy turistalátványosságnak számító Rathausplatz-i vásár. Ja, itt is kijelölt szánkódomb van télen.

Stadtpark

Turistaként jó eséllyel ellátogatunk a Stadtparkba, ahol az ismert arany Strauss-szobornál fényképezkedhetünk jókedvű japán turisták társaságában. A Wien nevű folyócskán (inkább csatornának néz ki a lebetonozott meder miatt) átkelve itt is találunk játszóteret, focipályát és rámpákat a kerekeken érkezők részére. A rendezettebb parkos részen a tóban itt is hemzsegnek a kacsák. Etetést színlelve kisebb inváziót indíthatunk el közöttük. Egy belvárosi városnézés után kellemes levezető lehet.

Aki belvárosi sétálós városnézéssel múlatja az időt, az szintén minden igényt kielégítő játszótereket talál a Rathausplatz és a Karlskirche előtti és a tőzsde (Börse) mögötti téren.

A bejegyzés trackback címe:

https://wienermelange.blog.hu/api/trackback/id/tr851328084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása