Ha Bécsben járva nem a Frittatensuppe, Wienerschnitzel, Apfelstrudel szentháromságban akarunk mozogni, sőt, valami egzotikusabb ízvilágra vágyunk, akkor jó ötlet lehet az egyik Akakiko étterem. Széles sushi-választék, wok-ban készült ételek hal, csirke, marha, kacsa változatban, vegetariánus ételek 10-12 euró körül. Aki ilyen helyen bele esik a "mindentmegakarokkóstolni" hibába, az jobban jár ha Bento válogatást rendel.

 

 

 

 

A honlapon az ételek képei is megtekinthetők (az adagok nagyobbak, mint a képeken), az éttermi étlapon sajnos csak a sushik képe látható. Még sohasem csalódtam. 

Bécsben egyébként a legtöbb ázsiai étterem "all you can eat" büféebédet kínál 7-8 euró körül. Az AKAKIKO speciel nem.

kép: www.akakiko.at

A bejegyzés trackback címe:

https://wienermelange.blog.hu/api/trackback/id/tr302334930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wannee/mayaa/du/ yaru (törölt) 2011.05.31. 13:56:12

Pont tavaly szeptemberben ettem ott "japán pirított tésztát"- nem volt rossz, de sok köze nem volt az igazi jakiszobához és ahhoz képest még drága is volt :)

jause 2012.02.23. 09:59:08

@安徳拉希: Nincsenek illúzióim az európai ázsia éttermekkel kapcsolatban. Nem állítom, hogy ezek a franchise éttermek autentikusak lennének, de szerintem ízletesen főznek és eruópai ízlelő bimbóknak "ázsiaiasan". Ázsiában ediig egyszer volt szerencsém, sok összehasonlítási alapom tehát nincs.
Az áraik pedig alatta vannak - ha nem is sokkal - a bécsi éttermi áraknak.
süti beállítások módosítása