Minap betévedtem egy könyvesboltba ajándékvásárlás céljával, és elképedtem a Mikulásos, Karácsonyos témakörben kapható gyermekkönyvkínálaton. Nemcsak a mennyiség, hanem a változatosság és az igényességük miatt is. Lássunk néhány példát, ami nagyon megtetszett. Előre bocsátom, hogy az itt szereplő könyvek kiragadott példákat mutatnak be, minden kategóriában több féle grafikával, kölünböző korosztályoknak készült könyvek kaphatók.

Először íme valami a legkisebbeknek:

 

 

 

 

 

 

Aztán a klasszikus bibliai történet a gyerekek nyelvén elmesélve:

 

 

 

 

 

 

Karácsonyi dalok. Néhány könyvben CD-vel, kottával.

 

 

 

 

 

 

Családi mesegyűjtemény és foglalkoztató  karácsonyi tematikával.

 

 

 

 

 

 

 

 

Minden napra egy mese.

 

 

 

 

 

 

 Adventi könyv-naptár.

 

 

 

 

 

 

 Karácsonyi történetek olvasni tanuló gyerekeknek.

  

 

 

 

 

 

 

 

A nekem legjobban tetsző könyv ebben a kategóriában az adventi naptár és a könyv kombinációjából született verzió (nem a képen látható). Ez egy olyan könyv, aminek a 24 lapját úgy alakították ki, hogy azok vissza vannak hajtva. nehéz elmagyarázni, de valahogy olyasmi, mint régen, mikor úgy kellett felvágni a  könyvek/újságok oldalait. Ha még a boltban végiglapozzuk a könyvet, akkor csak a képeket fogjuk benne látni, de december 1-től minden nap feltéphetünk egy-egy oldalt és előbújik az aznapi mese. Igazán értelmes és kedves alternatívája az egyébként szintén hegyekben álló csokis adventi naptáraknak.Jut eszembe, erről is csinálok majd összefoglalót, mert ha ilyen tájban Bécsben járunk igazán széles kínálatból válogathatunk.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://wienermelange.blog.hu/api/trackback/id/tr792470448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása