Történ egyszer, hogy egy nápolyi születésű, vendéglátást tanult fiatal, akit Luigi Barbaro-nak hívnak, a 80-as évek elején Bécsbe jött szerencsét próbálni. 28 évesen nyitotta első éttermét Bécsben, ami egyre előkelőbb helyekre költözött (8., 9., majd 1. kerület) ezért a tulajdonos egy export/import céget is alapított, amely olasz borokra specializálósott. 

Az igazi siker végül a 90-es években jött. Először 1994-ben a Martinelli étterem megnyitásával a Freyung-on, amit 1998-ban a Regina Margerita megnyitása követett az Eszterházy palotában, majd a régi étterem újragondolása "Das Neue La Ninfea" néven, végül pedig a két, a család nevét viselő Barabaro megnyitása követett a Kärtner Strasse-n és a Neuer Markt-on.  A Martinelli Toszkán ételeket kínál, a Regina Margerita, ahogy a neve is sejteti, egy igazi nápolyi olasz pizzériába varázsol minket házi készítésű olasz tésztákkal. A több átalakítást és költözést megért Ninfea végül 2004-ben RieGi-vé alakult és a csúcsgasztronómia irányába pozícionálta magát. Meglehetősen sikeresen, mivel 2007-ben egy Michelin csillagot is kapott. 2010 tavaszától új séffel, az osztrák és a mediterrán konyha házasításával próbálkoznak.

Az étteremcsoport gyöngyszeme pedig a Neuer Markt-on lévő Barbaro, ahol az osztrák gasztro-elit asztalfoglalásaival van tele a naptár.

Bővebben: www.barbaro.at

A bejegyzés trackback címe:

https://wienermelange.blog.hu/api/trackback/id/tr312485532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása