jause 2010.11.19. 14:40

Christkindlmarkt&Co

Aki lelkes rajongója a karácsonyi vásároknak, az ennél a posztnál inkább "lapozzon". (vagy lehet csúnya kommenteket küldeni...). Mert ez nem egy promóciójellegű írás lesz ezt már érzem itt az elején.

A bécsi karácsonyi vásárok általában advent első hétvégéjénél már korábban kezdődnek. Ebben az időszakban Bécset elárasztják a turistabuszok, amik főleg szlovák, magyar, cseh, de osztrák turisták tömegeit is hozzák a karácsonyi vásárokba. Elsődleges célpont a Rathausplatz-i vásár, aminek a "hangulatáról" már írtam. Idén még alig hűlt ki a Márton napi liba, a rá következő hétvégén már meg is nyitották a vásárokat. Hosszabb nyitvatartás, több turista, több bevétel. Ne legyenek illúzióink...

Tavaly ismerősök voltak épp nálunk a nyitás hétvégéjén, ezért a kedvükért benéztünk az egyik vásárba. Mivel a hőmérséklet 10-15C fok között volt, semmi karácsonyi hangulatunk nem volt. Azért persze puncsot ittunk és a gyerekek is kaptak lufit. Mint a búcsúban.

A bejegyzés trackback címe:

https://wienermelange.blog.hu/api/trackback/id/tr472459398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bécsi_Nikol · http://unserwien.blogspot.com/ 2010.11.25. 08:03:16

He-he. Nálunk ez az advent kötelező tartozéka. Minden hétvégén kimegyünk valamelyik vásárba. Csak sétálunk, nézelődünk és forraltborozunk, meg zsíros kenyeret eszünk. :-)
A Rathaus-nál lévő vásárt nem szeretjük, oda csak egyszer megyünk, a rend kedvéért. Kedvencünk a Spittelberg illetve a Schönbrunn-i. A Belvedere-hez meg vasárnap délelőtt szoktunk kisétálni, hogy megadjuk a vasárnapi ebéd hangulatát egy kis forraltborral. :-)
Ha vendégünk van, akkor meg kötelező program valamelyik vásár. :-)
A Schönbrunn-i és a Belvedere-i gyönyörű, ha épp esik a hó vagy már mindent hó fed.
süti beállítások módosítása